Първи в България – с 6 дан от Японската Карате Асоциация

Треньорът на състезателите от казанлъшкия клуб по карате-до Шотокан“ Шори Доджо“ стана първият българин с 6 дан на Японската Карате Асоциация. На 20 ноември Илиян Дянков и инструктори от цял свят участваха в семинар, който се проведе в Брюксел (Белгия).

„След двудневния семинар на Сенсей Масааки Уеки – 10 дан, главен инструктор в главната квартира на Японската Карате Асоциация, се проведе изпит. Защитих 6 дан. Няма друг в България от тази Асоциация с 6 дан“, разказа след завръщането си казанлъчанинът. Има българи, защитили 7 дан, но са от други карате организации, допълни треньора.

По време на семинара Дянков среща и други майстори на каратето, с които завързва контакти. Това са Охта Сенсей, Савада Сенсей и инструкторът от главната квартира на JKA – Каиши Хакизуме.

Сенсеят на каратеките от Казанлък разказва и че е благодарен за шанса и възможността да срещна жива легенда и именно неговият подпис да го удостои със следващата степен – VI Дан в Карате – До Шотокан. „Да потвърди, че пътят, който съм извървял до тук е правилният. Оттук нататък, пътят става още по-труден, носейки отговорността и тежестта на високото и стремейки се към все по-високо ниво“, признава треньорът.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram