ПРОМЕНИ В ДВИЖЕНИЕТО ДНЕС ЗА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА

Във връзка с провеждането на кулминационния ритуал „Розобер“ в неделния ден на 05.06.2022г., част от Празник на розата 2022 г. , организиран от Община Казанлък, се въвежда временно ограничение за транзитно преминаващи МПС, включително спиране на движението по път I – 5 / Е – 85 в участъка гр.Шипка – гр. Казанлък  в двете посоки , за времето от 8:00 часа до 11.00 часа на 05.06.2021г. (неделя).

Транзитният транспортен поток в двете посоки ще бъде пренасочван през третокласен път III-5601 гр.Шипка – с.Дунавци и първокласен път I-6 с.Дунавци – гр.Казанлък.

За осъществяването на посочената временна организация на движението,ще бъде поставена съответната  сигнализация по пътните кръстовища, при спазване изискванията на Закона за движение по пътищата и Правилника за приложението му.

Създадената по този начин организация на движението,ще бъде осъществена под контрола на сектор „Пътна Полиция-КАТ” при ОД на МВР – Стара Загора.

Движението в района ще бъде възстановено не по-късно от 11:30 часа в неделя преди обяд.

Също в празничния неделен ден на 05.06.2022г. от 6:30ч. до 14:30ч. за провеждане на празничното шествие „Усмивки и цветя“ ще бъдат затворени за движение на МПС-та централните булеварди „23-ти Пехотен Шипченски Полк  и бул.„Княз Александър Батенберг” в гр. Казанлък, както следва: от  кръстовището на бул.„ 23-ти Пехотен Шипченски Полк “ и ул.„Александър С. Пушкин“ (Абаята) до кръстовището на бул.„Княз Александър Батенберг” и бул.„ Никола Петков” (до Лидл).

Въвежда се временен режим на движение на МПС-та по обходните улици:  ул.„Александър Пушкин “ на север и на юг и бул.“23-ти Пехотен Шипченски Полк“ на запад към съществуващата улична мрежа в град Казанлък.      

Затворен за движение на МПС-та ще бъде бул.„Розова долина“: на север от кръговото движение на ул.„Бачо Киро“ до кръстовището на  бул.„23-ти Пехотен Шипченски Полк“.

Затворена за движение на МПС-та ще бъде ул.„Пейо Яворов“: от кръстовището на ул.“Пейо  Яворов и бул.“Розова долина“ след паркинг зад Универмаг – посока изток.

Въвежда се временен режим на движение на МПС-та по обходните улици: по кръговото движение на ул.„Бачо Киро“ и бул.„Розова долина“ към  съществуващата улична мрежа в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram