Примерът е заразителен – и Кешеру ще участва в благотворителния търг за Роси

Голмайсторът на „Лудогорец“ Клаудиу Кешеру и легендата Христо Стоичков са поредните известни спортисти, които даряват свои екипи за кампанията на ФК „Розова долина“, вдъхновена от треньора Мариян Василев, в подкрепа за Роси.

Шампионът на България обяви, че се включи в каузата да се помогне на Росица Димитрова, като фланелката е на острието на „Орлите“ Клаудиу Кешеру и носи подписите на футболистите на“Лудогорец“, мечта за всеки фен. На благотворителен, вероятно онлайн търг, ще бъдат разиграни всички спортни фланелки, дарени от български футболни клубове. Засега, те са 10, но се очаква в идните дни бройката да нарастне. Всички клубове от Първа, а и от Втора лига, са оказали съдействие, както и всички футболисти, родом от Казанлък и състезаващи се за големите български отбори. Едновременно с това се събират средства за Роси и от касичките на клубовете. От „Розова долина“ също участват.

Сред най-ценните придобивки, дарени за каузата, освен екипа на Кешеру, са фланелките на Футболист №1 на България Димитър Илиев, вторият в класацията – Тодор Неделев, както и юбилейна тениска „25 години златна топка“ с автограф от големия Христо Стоичков.

Онлайн търгът ще позволи на феновете да се сдобият със скъп спомен, но и ще направи щастливо едно младо момиче, което има свои мечти и планове за бъдещето, но преди това трябва да оздравее.

Роси е на 21 години и страда от S образна сколиоза. Това е изкривяване на гръбначия стълб встрани. При това заболяване гръбначният стълб има промяна в структурата си в ротиране (усукване). Това усукване води до промяна на позицията на ребрата и деформация на гръдния кош.

След направен ЯМР в Турция бе установено, че изкривяването й е 60° и ще бъде необходимо да се подложи на операция. За разлика от лекарите тук, турските специалисти дават 100% шанс за успех на операцията с прогноза, че ще могат да намалят градусите на изкривяването на 0!

На младата жена ще бъдат поставени и импланти, поръчани от Щатите. 

Средствата необходими за операцията и лечението на Росица надхвърлят 30 000 евро – сума, който е непосилна за нея и близките й.

За да дарите за Роси:  https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-rosi-1012?fbclid=IwAR2zIqNo-vzWhXx3S6q_lw0lD9Ij4O4hRQLOyhZy9_A6O9eMGBf-XUf-BbQ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram