Привличаме по Празника на розата туристи с атрактивни събития и няколко вида пакета

Според изнесената на сайта на Община Казанлък информация за резервациите и цените на платените събития за предстоящия Празник на Розата 2023, седем на брой ще са ритуалите по розобера в населените места от региона, като първият от тях ще бъде изпълнен в казанлъшкото село Черганово, на 21 май. Следват с. Овощник – 24 май, с. Кънчево – 27 май, с. Ясеново – 28 май, с. Розово – 3 юни, с. Овощник – 3 юни и край Казанлък – на 4 юни. По 70 лева ще заплащат туристите в кулминационния ден от Празника, като освен посещение в розовите градини, пакетът върви и с Карнавално шествие, с осигуряване на седящи места по сектори. Предвиждат се пакетни билети за няколко тура, тематично обособени – „В града на розите и траките“, „Казанлъшка маслодайна роза“, „Казанлък – градът на художниците“, „Празник на розата в Казанлък“ и Опознай Казанлък със сърцето си“. Последният от изброените, е най-скъпо струващият, като срещу билет за 100 лева, гостите на празника ще имат възможност да се включат в ритуалите Розобер и Розоварене, традиционното карнавално шествие в неделния ден, както и да посетят емблематични за града музеи и гробници. Определена е и цената на билета за конкурса по избор на новата Царица Роза на Казанлък, като за спектакъла ще се заплаща 25 лева.

Заснемането с дрон или камера на празничните събития ще струва 100 лева, а с фотоапарат е срещу сумата от 50 лева. Билетите за седящи места за карнавалното шествие на 4 юни са с цени 40 и 60 лева.

Стойността на входните билети на културните събития, част от празничната програма на Празник на Розата 2023, са определени в Наредба N: 26 ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕТО И АДМИНИСТРИРАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ТАКСИ И ЦЕНИ НА УСЛУГИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК на Общински съвет –Казанлък.

Всички цени на предлаганите пакети може да проследите на https://www.kazanlak.bg/cat-720.html.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram