Пред КАТ от първи петли

Гневни шофьори на автомобили с газови уредби чакат на огромни опашки пред гишетата на КАТ в Казанлък, за да сменят талоните на колите си.

Пререгистрацията в Казанлък отнема два дни на изнервените граждани, установи проверка на Пресс ТВ. Казанлъчани взимат отпуск и се редят на виещите се опашки още от ранни зори. Колите, с които са дошли са наредени по протежение на пътя извън двора на КАТ.

Хората са се самоорганизирали като са изготвили списъци, по които изчакват реда си. За да стигнат до гишето следобед, отиват пред КАТ по първи петли, споделиха пред камерата ни чакали с часове.

Срив в системата на МВР допълнително забавя пререгистрацията и нагнетява и без това напрежението в КАТ. Хората се жалват и от мизерните условия в КАТ, Казанлък.

„Пътна полиция“ извършва масови проверки на автомобилите с газови уредби, тъй като от 2014 г. законът изисква МПС-та на повече от един вид гориво да бъдат с нови талони. Малко от шофьорите обаче са ги сменили, хората недоволстват от слабата разгласа и кратките срокове за подмяна на документите. Акцията на „Пътна полиция“ е до 28 февруари, но проверките ще продължат и след това

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram