Представят DrugSTOP.bg срещу наркоразпространението в казанлъшките училища – ВИДЕО

На среща с директорите на училища от община Казанлък и журналисти днес в сградата на Община Казанлък кметът Галина Стоянова разказа за предстоящото, съвместно с органите на реда, представяне пред учениците на платформата  DrugSTOP, която дава възможност за подаването на сигнали за разпространение на наркотични и упойващи вещества. Беше обсъдена и темата за пътната безопасност в районите на училищата.

На срещата присъстваха директорът на ОД МВР Стара Загора старши комисар Лазар Христов, началникът на РУ – Казанлък Петко Стойнов и общинският съветник Младен Желев, чиято фирма е разработчик на платформата. На брифинга бяха изнесени данни за успешната екипна работа, в резултат на която вече има и образувани досъдебни производства срещу разпространение на дрога в районите на училищата, разказа началникът на Районното управление в Казанлък.

176 са постъпилите сигнали, като по 16 от тях полицейските служители са проверили обстойно. Две са образуваните досъдебните производства, а по един от сигналите все още се работи, разказа Петко Стойнов.

Приложението е собственост на Община Казанлък. Областният управител на Стара Загора Ива Радева е проявила интерес към работата на приложението и ще предложи на регионална среща на директори на училища от област Стара Загора то да бъде представено и на останалите общини, тъй като практиката показа, че то е ефективно и работи, посочи кметът Галина Стоянова.

Подаването на данни е напълно анонимно, още веднъж подчерта директорът на ОД МВР Стара Загора старши комисар Лазар Христов. Достъпно е на https://drugstop.bg/, като до полицейските служители постъпват онези, за които се преценя, че е наложителна проверка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram