Представиха новите рокли на Царица Роза и нейните подгласнички. Вижте ги!

Лично известната българска дизайнерка Евгения Живкова представи пред кмета на Казанлък Галина Стоянова новите облекла, с които ще дефилират през тази година на празничното шествие Царица Роза Кристина Попова и подгласничките й Нона Ангелова и Дебора Маркова. Роклите са ушити от нейната модна къща, повлияни от красотата на казанлъшката роза Дамасцена. Ще видим с тях трите най-лични красавици сред абитуриентките още утре, 2 юни, на откритата сцена на площад „Севтополис“, когато е церемонията по коронясването им и началото на 120-ия Празник на розата, организиран от Община Казанлък. Преди това ще бъдат показани по време на модно дефиле на централния площад „Севтополис“.

Роклите на Жени Живкова заменят създадените през 2018 г. царствени одежди от Мариела Гемишева, която пък облече 50-ата казанлъшка царица и нейните подгласнички. Те имаха деструктивна форма, наподобявайки разцъфнал розов цвят. 

Новите рокли падат свободно по тялото, като подчертават красотата на женското тяло. Направени от тафта, която е поръчана специално за момичетата. Изработени са за малко повече от два месеца, разказа дизайнерът. Роклята на Царица Роза се отличава с това, че в горната част има плат, който е в два цвята – розов и бордо, обшита е с пайети, изобразяващи рози. Трима души са били ангажирани с направата им, близо 15 метра плат е използван за ушиването им.

По време на ревюто на новата пролетно-лятна колекция на модната къща на Жени Живкова ще дефилират и две казанлъшки момичета, които бяха специално избрани сред участничките в конкурса Царица Роза за тази част от програмата. Началото е от 19:30 ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram