Празнични прояви за децата от Казанлък на 1 юни

Честит 1 юни, скъпи деца! По повод Международния ден на детето днес ще имате поводи за много весели и забавни игри. Не пропускайте и концертните прояви, които са заложени в програмата от културния календар!

Първото тържество за деца и родители е от 10:00 ч. до 12,00 ч. в парк „Розариум“. За веселото настроение на децата ще се погрижат актьори от Общински театър „Любомир Кабакчиев“, които ще влязат в ролята на аниматори, подготвили весели, забавни игри и много изненади.

Децата от ДЦДУ ще устроят карнавал за костюми на любими герои от приказки и филми за децата. Всички, взели участие в него ще получат грамота „По-По-Най“. Любимото на децата „Боди арт за лице“, което ще проведат децата от ДЦДУ, с доброволци от МЦ „Взаимопомощ“. За тези, които нямат възможност да се включат в предиобедните занимания, артистичното рисуване ще продължи пред Културно-информационния център на ул. „Искра“ вечерта след 18:00 ч.

Специално Арт пано ще даде възможност на децата да оставят отпечатък на своята длан и да изпишат името си. Идеята на ДЦДУ е да се получи дълга палитра от детски ръце – „Дъга от светове“. В последствие, от паното ще бъдат направени благотворителни картички, сувенири и календар.

В 19:00 ч. на сцената пл. „Севтополис“ ще се проведе традиционното детско шоу „Принцеси на розата“, в което ще вземат участие 25 момичета от подготвителните групи на всички детски градини в община Казанлък. В спектакъла ще се включат и танцьорите от балетна школа „Па Де Кре“, гр. Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram