Почина мъжът от публичния линч на Казанлъшкия пазар

От тежките травми по цялото тяло преди минути почина младият мъж, който бе пребит жестоко в публичния бой на паркинга в северната част на пазара в Казанлък. Той бе налаган от тумба роми с дървени колове, мотики и лопати. Мъжът бе приет в болница заедно с още 8 души. Трима от тях остават в тежко състояние. Всички са с черепно-мозъчни и различни други травми.

Боят започна минути преди 14:30 часа, когато група роми – мъже и жени, въоръжени със сечива и тояги нападнаха починалия. След това те се оттеглиха с бусове и коли.

По информация на Пресс ТВ сблъсъкът е между враждуващи групировки от павелбанските села Тъжа и Манолово. Свадата между тях не е отсега и не е възникнала спонтанно, коментират отлично информирани. Те напомниха, че именно същите групи предизвикаха миналата година меле на централния булевард в Казанлък до полицията.

Има задържани.

Криминалисти изясняват случая. Очаква се брифинг на прокуратурата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Почина мъжът от публичния линч на Казанлъшкия пазар

  1. Ужас ! Това е дума която може би описва всичко да си изминалото денонощие в Казанлък. Кутията на пандора някой я отвори. А Казанлък спи. България спи ! Хора …. вие разбрахте ли какво се случи в Казанлък? В България !
    УБИХА ЧОВЕК С БРАДВА В ЦЕНТЪРА НА КАЗАНЛЪК!
    21 век ! Страна членка на ЕС !
    Законът когато трябва да е над всичко! Когато не сме в махалата, когато не сме даже в селата. Когато сме в града, в центъра му, в центъра на общината … по сред бял ден, пред погледите на всички, пред камерите и забележете – до СЪДА НА КАЗАНЛЪК , БЕ УБИТ ЧОВЕК С БРАДВА !
    Друг се бори за живота си. Други десетина са по болници…. война ли има че са толкова ранените ?
    И не не казвайте ….циганска работа, с щом е убит циганин няма проблем, а .. един циганин по-малко …! Не !

    Хора , в Казанлък вчера мирът бе убит, държавността бе убита, свободата бе убита , справедливостта бе убита, вярата в закона бе убита !

    Щом едни хора не вярващи в българския съд са решили да се обединят да тръгнат на товарени по коли въоръжени с брадви, колове, мотики, ножове и какво ли не още , за да търсят тяхната си справедливост готови да убият с ясното съзнание че ще лежат в затвора то съдът в Казанлък, в България , в Европейския Съюз е загубил своята авторитет и вяра за справедливост.

    Казанлък бе обхванат от всеобщо недоумление ! Нямаше адекватна позиция от община и от полиция камо ли от опозиция. След като получат инструкции от централите си, какво да говорят, утре ще чуете лидери на партии в общината как се изказват. Не с техни думи ….със спуснати от горе !

    А въпросите остават отворени :
    – как се е работило с тези семейства досега след като се е знаело че между тях има конфликти? Безсмислена остава ролята на омбудсмана в Казанлък както и на извън съдебното споразумение.
    – случаят показа че полицията в Казанлък не може да реагира адекватно и бързо на сигнал за струпване на хора въоръжени в центъра на Казанлък, според свидетелите повече от 15 минути! Къде бе полицията ? Пред съда не видяха ли , че има струпване ?
    – Видно е, че това дело е с особен заряд, с ясно изразена агресия до момента заради боя пред полицията наскоро. А съдът в Казанлък не е поставил свидетелите под охрана след като е имало и ясна закана и заплаха за живота им.
    – комисарят вчера бе в ролята на разказвач, брат на братя Грим, приказен герой, просто констатира едно огромно престъпление което със своята бруталност изуми не българия а света и той е човека който трябва да осигури поне в центъра на европейския град казанлък мира и спокойствието а не просто да съобщава факти и трябваше да каже има ли грешка на полицията има ли забавяне работи ли изобщо системата 112 при положение че толкова време е от него за препредаване на сигнала и за реакция.
    – журналистите в града дори не зададоха адекватни въпроси
    – кметицата се покри дори, не каза думичка за нейните избиратели ! Хората които брутализираха България снощи ! Не осъди постъпките им. Не успокои обществеността ! От ГЕРБ е ! Да се знае , защото тези хора са на хранилка при нея. И със сканиране на блока им и с асфалтиране на техните улици сега а в центъра са трапове. Ето това г-жо кмет е насаждене на омраза което вие правите! Ето ви отплават, ето ви резултатите !
    – когато полицаите в Казанлък ги е страх да вадят оръжие, бруталност и страх се стоварват върху всички ! И не страх а по скоро гняв. Гняв , че така е загубен един човешки живот ! Гняв от безсилие и липсва на справедливост. Бог да го прости убития !
    – а преди няма и година Гешев бе тук, къде е сега ? Прокурора спи ! Президента на страната спи! Министрите спат. Регионалните спят. Всички спят … а едни бедни семейства се подготвят за погребение !!!!!!!!! А едни хора в общината са брутализирани и сковани от страх !!!! А една държава в ЕС показа , че законите не съществуват тук !!!@
    – колко повече ресурс сега ще отиде държавата да охранява цигански фамилии в две села вместо да е действано превантивно !
    – а циганите са на принципа кръв за кръв и с поколения няма да утихнат сега тези страсти и вражди ако не им беше сложен край решително и адекватно бързо и честно от съда и полицията и омбудсмана и община и кметства.
    – сега очаквайте да излезе кметицата и да каже колко престъпления са разкрити в община казанлък колко съдебни решения са излезнали как добре работят с местната власт полицията и съда и как всичко е розово и пет птички и как център на Казанлък е обсипан с рози а не кръв.
    – Кой и как ще гарантира справедливост в Казанлък ???

    Бойкотирам изборите ви докато не видя наказани и хора с оставки!

    Гражданин в ЕС

Comments are closed.