ПБ „Танатос“ ще внесе коледна топлина в дома на малчуган, отглеждан само от баба си

8-годишно момченце ще получи коледен подарък от ПБ „Танатос“. То е едно от 183-те деца, чиито нелеки лични истории са разказани на лист, запечатани в плик и украсяват елхите на казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“, а всеки желаещ да зарадва някого от тях, може да избере плик, откъдето да научи коледното желание и да го изпълни.

Случайният избор на екипа на ПБ“Танатос“ е малкият герой от писмото до Дядо Коледа, който живее само с баба си, тъй като майка му го е изоставила, а баща си не познава. Второкласникът е изключително любознателен и много харесва да чете енциклопедии, както пише в писмото „очите му стават едни големи и все е омагьосан“.

Малчуганът обича да играе футбол с децата пред блока, усмихнат и общителен е. Баба му се старае да му осигури всичко, за да се чувства добре. Двамата са много привързани един към друг и имат много силна и специална връзка.

Възрастната жена споделя, че е трудно, защото той расте. Започва да пита, няма бащина подкрепа, която е толкова важна за развитието и израстването на момчето.

В писмото се апелира да покажем, че това семейство не е само, а хората от „Танатос“ вече се заеха да донесат топлина и усмивка в този дом за Коледа. Както и така лелеяния подарък, който да омагьоса момченцето. А, може би, и не само…

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram