От петък вечерта влизат в сила новите мерки, предложени от НОЩ

След правителствено заседание ще бъдат въведени новите мерки, които ще влязат в сила от петък срещу събота и ще продължат до 21 декември. Това беше съобщено на брифинг от здравния министър проф. Костадин Ангелов. В петък обаче децата ще учат присъствено.

С новите мерки ще бъдат преустановени присъствените учебни занятия във всички образователни институции – училища, висши училища, езикови центрове, извънкласна дейност, детски центрове, детски градини и ясли. Затварят и заведенията за хранене и развлечения, като са позволени доставки и вземане на храна за дома и офиса.

В театрите са разрешени посещенията до 30% от капацитета при стриктно спазване на мерките, а за частните мероприятия – до 15 човека. Преустановяват се конферентните мероприятия, семинари, конкурси, тиймбилдинги, групови културни дейности, както и екскурзии.

Преустановяват се посещенията на търговските центрове – тип мол, с изключение за зоомагазини, оптики, банки, хранителни магазини, аптеки, доставчици на услуги, които се намират в моловете.

Преустановяват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 души, с изключение на международните състезания, които вече са започнали. Всички събития за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика.

Фитнес центрове затварят за триседмичния период.

Снимка: Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram