Огнеборците ни грабнаха купата в 51-то Републиканско състезание по пожароприложен спорт

След тридневна оспорвана надпревара на лекоатлетическия стадион Пловдив и в очакване на турнир „Севтополис“ най-добре подготвените и издръжливи спортисти сред пожарникарите заслужено си поделиха призовите места. Отборът на РДПБЗН – Стара Загора, воден от казанлъчанина Димитър Пинтев, спечели купата в отборното класиране на 51-то Републиканско състезание по пожароприложен спорт от общо 27 участвали. В състава ни влизат и трима служители на Пожарната в Казанлък – Христо Пеев, Георги Георгиев, Любослав Пашев, както и нашият съгражданин Деньо Денев, който работи в старозагорската Дирекция. Останалите представители на състава са: Росен Маринов, Таньо Танев, Деян Огнянов, Йордан Желев, Деян Кънев и Велин Иванов.

С индивидуални награди са трима от възпитаниците на Пинтев. Златото за Изкачване с щурмова стълба грабна Георги Георгиев, второто място е за казанлъчанина Деньо Денев, а третото си поделят двама състезатели – Велин Иванов от Стара Загора и Християн Христов от Плевен. При двубоя първенец отново е състезател на старозагорския отбор – Георги Георгиев. Успешно представяне направи и Деян Огнянов, който има най-добро постижение в дисциплината 100 метрова пътека, но заради контузия не успя да продължи участието си.

Наградите на победителите връчиха главен комисар Александър Джартов, директор на ГДПБЗН, старши комисар Любомир Баров, зам.-директор на ГДПБЗН и директори на регионални дирекции. Празникът уважи и зам.-министъра на МВР Николай Николов, който поздрави лично победителите.

Първото място в дисциплината „Пожарна щафета” заслужено отиде при домакините от Пловдив. Второто място е за отбора на Враца, а третото за тима на Стара Загора.

Представителите на факултет ПБЗН към АМВР завоюваха първото място в дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа”. Втори останаха състезателите от Стара Загора, а трети са плевенчани.

След Стара Загора в комплесното класиране са възпитаниците на Факултета ПБЗН, а третото място е за Плевен.

Шестима от представителния отбор на Стара Загора останаха в Пловдив, за да тренират с националния отбор по пожароприложен спорт за участие в Открит шампионат на Полша от 18 до 23 юни.

Преди това Казанлък ще посрещне участниците в Четвъртия турнир за Купа „Севтополис“, в който за първа година ще участват и жени. Надпреварата се организира от 13 до 15 юни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram