Обвинителен акт от 31 страници по делото „Дебора“ внесе прокуратурата в съда

Районна прокуратура – Стара Загора тази сутрин внесе в Районен съд – Стара Загора обвинителния акт по делото „Дебора“. Това съобщи по време на брифинг районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. Срещу обвиняемия Георги Георгиев са събрани доказателства в размер на 31 страници. По делото са направени 6 експертизи от над 20 вещи лица.

„Срещу лицето Г. Г. е внесен обвинителен акт с обвинения за извършени престъпления, които са свързани с насилие, принуда причиняване на множество телесни увреждания и закани за убийство спрямо пострадалото 18-годишно момиче. По време на цялото разследване се стремяхме да оповестяваме всички по-важни стъпки от събирането на доказателсства. Считам, че всички усилия на наблюдаващите прокурори дадоха своя резултат в един кратък срок за такова разследване, което е с фактическа сложност. Стигна се до заключителен етап в разследването и предаването на лицето под съд. Усилията на наблюдаващите прокурори и на разследващите полицаи дадоха своя резултат. Проведе се едно всестранно, обективно и пълно разследване по случая. Нищо не е пренебрегнато. Според нас, като прокурори, са събрани достатъчно доказателства за предаване на лицето на съд. Въпреки двукратните искания за смяна на последствеността по делото, благодаря на ръководството на Прокуратурата, че ни гласува доверие ние да довършим работата по това производство и аз считам, че се справихме със случая. В петмесечен срок се събраха множество доказателства, бяха изготвени тежки и трудни експертизи. Наблюдаващите прокурори и разследващи органи ежедневно и упорито работиха по случая, така че да се стигне до днешния ден, да предадем лицето на съд и вече влизаме в съдебната фаза на производството. Оттук нататък предстои едно състезателно производство, при което ние, като обвинители, ще представим доказателствата, съответно защитата също ще представи такива. Щом сме предприели такива обвинения, нашия професионализъм изисква да са събрани нужните доказателства за това, а ние сме убедени, че сме събрали такива“, каза районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Прокурор Десислава Калайджиева припомни какви са конкретните обвинения спрямо Георги Георгиев. Тя уточни, че обвиняемият Г. Г., на 26 години е предаден на съд по три обвинения – закана за убийство, две средни телесни повреди и принуда.

В момента Георги Георгиев е с определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, водено срещу него и за закана с убийство спрямо Дебора Михайлова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram