Обвинението иска постоянна марка за двамата, удряли полицаи и медици

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за хулиганство и нанасяне на телесна повреда на полицейски служители пред нощно заведение

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми Я.Т., на 51 г., и М.Т., на 22 г., за това, че на 6 август 2023 г. в гр. Стара Загора, в съучастие помежду си, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводено със съпротива срещу орган на власт – трима полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред – престъпление по чл.325, ал.2, вр. с ал.1, вр. с чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс.

Предявени са обвинения спрямо двамата и за престъпление по чл.131, ал.2, т.3, т.4 и т.12 от Наказателния кодекс – за нанесени леки телесни повреди на трима полицейски служители по хулигански подбуди и за престъпление по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс – унищожаване и повреждане на чужди вещи.

На 6 август 2023 г. около 4:00 ч. Я.Т. и М.Т. се намирали в нощно заведение в гр. Стара Загора. Те били във видимо нетрезво състояние. Я.Т. се почувствал зле и бил извикан екип на спешна помощ. При пристигане на медиците и полицейските служители двамата обвиняеми на публично място – пред дискотека, в центъра на град Стара Загора викали, блъскали, обиждали и отправяли закани за саморазправа към медицинския екип и към полицейските служители.

Установено е, че са причинили и леки телесни повреди на трима полицаи. След като били отведени в сградата на Първо РУ-Стара Загора, унищожили и повредили противозаконно чужди движими вещи (счупено е стъкло, деформирани са алуминиева входна врата на фоайето на първия етаж и метална врата на арестно помещение).

М.Т. е осъждан през 2022 г. за нанесена телесна повреда. Днес, 8 август 2023 г., Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми. 8 август 2023 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram