Новини от Вас: Утре може да не е котка. Може да е дете

За агресивни кучета, обикалящи улиците в града на розите, алармират за пореден път казанлъчани в социалните мрежи. Николета Николова разказва в пост за случай от вечерта на 8 февруари, в който е разкъсано малко коте, жертва на жестокостта, на която е способна глутницата. Младата жена заявява, че предстои да извести за проблема както полицията, така и Община Казанлък, с цел предприемане на подходящи мерки за контрол и предотвратяване на подобни случаи в бъдеще.

„Представям ви случай, който се разигра в квартал „Васил Левски“ вчера около 22:00 часа. По време на разходката си, група от приблизително 15 кучета предизвикаха инцидент, който изисква нашето внимание. Приятелят ми чува някакъв шум и излиза на терасата. Оказва се, че са нападнали котенце, което не е успяло да избяга, защото е с 3 крака и го разкъсват от всяка страна. За гледката няма да говоря. Слиза набързо и успява да ги изгони. Котенцето беше отведено при ветеринар веднага и в момента се бори за живота си. 5 минути след това отново се случва нещо и съсед от другия блок слиза и ги гони.

Този инцидент насочи вниманието към факта, че групата кучета се движат и атакуват заедно всичко живо, като поставят в опасност не само домашните любимци, но и хората в района. Доколкото успяхме да разберем, кучетата са се появили преди няколко дни. До сега беше спокойно. След консултация с полицай ще подадем жалба в Общината, с цел предприемане на подходящи мерки за контрол и предотвратяване на подобни случаи в бъдеще. Утре може да не е котка. Може да е дете. Моля, бъдете внимателни и в случай на среща с тези кучета, действайте предпазливо и своевременно и в съответствие със задълженията си като граждани“. Благодаря!“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram