Новини от вас: Средногорово откъснато. Спряха автобусите до селото

Читателско писмо, пристигнало по електронната поща на Пресс ТВ, поставя проблема с редуцирания транспрот в община Казанлък. Публикуваме текста без намеса.

Припомняме, че от 3 април автобусните линии в общината се обслужват по ново разписание, което можете да намерите в сайта.

Ето писмото, подписано от Ваня Антонова.

Здравейте, Press TV!

Обръщам се към Вас по повод на несправедливост, която е ,,оправдана’’ с извънредното и трудно положение, в което се намираме всички, и в същото време е недопустима най-вече заради него! Търся съдействието Ви относно спирането на междуселищния транспорт по линията Казанлък- с. Средногорово- Казанлък.  Множество наши възрастни и близки са откъснати от града и лишени от възможността да си закупят храна, лекарства или да посетят лекар. Не става въпрос за курортно селце, което по време на извънредна ситуация, каквато е текущата, се налага да бъде в карантира с цел ограничаване притока на гости към селото, а за село с предимно възрастни жители, в което няма аптека и лекарски кабинет. Не става въпрос и за населено място, към което има или е имало автобуси на всеки час, от които могат да се спестят няколко курса- става въпрос, че в момента липсват поне два автобусни курса, с които хората от селото да могат при необходимост да ходят в града и да се връщат и с които техните близки да могат да ги посетят. Точно в трудното и тежко положение, в което грижата един за друг е жизненоважна, не е редно да откъсваме хората от близките населени места, най-малкото с оправдание ,,заради извънредното положение’’. Настояваме от името на всички жители на с. Средногорово и техните близки да бъдат възстановени редовните автобусни курсове до селото и обратно и молим за това да съдействат Press TV, Началник отдел ,,Екология и транспорт’’ към община Казанлък г-жа Йосифова  и автотранспортна фирма ,,Кумакс Инвест ЕООД”. Апелираме към полагането на усилия за запазване на нормалния живот във всяка ситуация.

С уважение,

Ваня Антонова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram