Народните борби в Гурково отново се превърнаха в празник за местни и гости /видео/

За втора година в Гурково днес се проведоха народни борби, чийто патрон е кметът на Общината Мариян Цонев. Те отново бяха истински празник за жителите и гостите на града.

Община Гурково, в партньорство с национала в класическия стил Радослав Георгиев, събрах цвета на борбата у нас.

Състезатели от цялата страна мериха сили на тепиха на площад „Войвода Генчо Къргов“ в града. Специален гост бе легендарната състезателка Станка Златева – петкратна световна и шесткратна европейска шампионка по борба, както и двукратна сребърна медалистка от Олимпийски игри.

„Баш“ шампион на борбите стана 157-килограмовият Хюсеин Байрям от Разград в категория „Тежка“ /над 100 кг/, който надви съперника си Гюряй Хамидов от Ветово, окичил се със сребърния медал, а бронзът отиде при Али Кудрет от Русе.

За Барям бе и трофеят на борбите – вакъл овен, който героят на състезанието отнесе на стълбицата под аплодисментите на публиката.

В категорията до 100 кг първото място завоюва Ивелин Русев от Стара Загора, следван от Божидар Тодоров от Пловдив, а трети стана Джемал Али /ЦСКА/.

Мирослав Киров от село Крушаре, община Сливен е шампионът в категорията до 85 кг. Пресиян Михов от Ямбол стана сребърен медалист, а бронзов – Петко Михов от Бургас.

Стефан Иванов от Сливен пребори всички свои конкуренти в категория до 70 кг и понесе златото.

Атрактивното състезание премина под звуците на живо на оркестър „Хрисанов“. За всички победители в своята категория имаше и купи, които бяха връчени от кмета на община Гурково Мариан Цонев.

Народните борби в Гурково по Гергьовден се превръщат в традиция за радост на местните и всички, изкушени от този спорт – състезатели и почитатели.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram