Над 7 литра на квадратен метър

От стъпалата на парк „Тюлбето“ се изляха десетки кубици дъждовна вода. Гледката е запомняща се и страховита за тези, които не са успели да слязат навреме от парка, изпреварвайки дъжда.

Пътищата се превърнаха отново в кални реки, показа наша репортерска проверка.

Значително количество -7,2 литра на квадратен метър се изсипа за по-малко от час над града на розите. Прогнозата за днес е за валежи в Западна и Централна България.

На много места утре, главно в часовете около и след обяд, отново ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Над 7 литра на квадратен метър

  1. Малко над 7 л. дъжд на кв.м. за около един час наводни улиците на Казанлък и парализира движението на автомобили.Това ми говори за непочистена канализация.Много често се е случвало да има и по-силни валежи от днешния но тогава канализационната система на града е успявала да поеме дъждовната вода,а днес не успя.Ако попитаме някои от отговорните за това лица биха казали следното: „Че за много кратко време е паднало огромно количество дъжд и не могат нищо да направят“.Напротив могат,стига да имат желание.Колко пъти се публикуват снимки с наводнени улици в района на ОУ „Никола Вапцаров“,ул.“Софроний Врачански“ (южно от сервиза на Мерцедес) и по бул. „Александър Батенберг“ в района на бензиностанция „Шел“ и нищо не се прави за решаване на проблема?

Comments are closed.