Много шум на мотори и адреналин с „Балканче Крос“ в Шейново – СНИМКИ

Над 50 бяха участниците в колоритното състезание на шейновци „Балканче Крос“ по случай празника на селото. Стотици моторджии от цялата страна се събраха на мотопистата на стадиона в с. Шейново за старта на зрелищната надпревара с легендарните „Балканчета“ пред погледа на стотици фенове. Тази година имаше участници, сред които и много млади състезатели, от над 10 населени места.

Мотопистата в Шейново тази година е изцяло обновена. Поставена бе и паметна плоча в чест на шейновеца Иван Мастев – любител на високите скорости и местен дарител. Тя бе осветена, а приятели и граждани поднесоха цветя и сведоха глави в знак на признателност.

Шумът от машините, класика за времето от соца, участието на десетки младежи в празничната надпревара, даде повод за много усмивки, спомени и настроение, и дори малко носталгия от времената, в които почти във всеки гараж стоеше паркирано по едно „Балканче“, родно производство.

Най-младият участник в състезанието бе Марин Мочев, на 10 години, а най-възрастният е Стефан Желев, на 71 години.

Надпреварата се проведе в два класа – Балкан 50 и Балкан 50 Тунинг + ветерани, като състезателите караха по два манша за клас, а организаторите бяха приготвили парични и предметни награди за победителите.

След края на проявата, представители на СК „Дамасцена Алба“ направиха своя тренировка по трасето, аплодирани от публиката. 12 Ендуро мотора – от 125 до 200 куб., участваха на свой ред зрелищна демонстрация, като част от програмата на събитието за събора на село Шейново.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram