Малкият Шабан от Крън има нужда от помощ и средства, за да проходи

12-годишното момче е със Спастична церебрална парализа, с придружаващо заболяване – вродена лактатна ацидоза. Церебралната парализа се отнася до група неврологични заболявания, които се появяват в ранна детска възраст и засягат движенията на тялото и мускулната координация. Заболяването се причинява от увреждане или отклонения в развиващия се мозък, които нарушават способността на мозъка да контролира движенията и да поддържа позата и баланса на тялото.

Шабан няма късмета на другите бебета да бъде отгледан в спокойна домашна среда, защото израства по болници. Операциите са много и следват една след друга. До втория месец след раждането си детето стъпва и на двете крачетата, но много скоро изследванията му се влошават. Твърде високият хемоглобин води до постъпване в болница, първо в Казанлък, а на по-късен етап и в Пловдив, където лекари откриват кисти в мозъка му. Следва успешна операция за отстраняването им, но последиците са тежки. Единственото, което помага, е рехабилитацията, разказва бащата Юлиян. Майката става личен асистент, а той се заема да търси средства за лечение на момчето в специализирана детска клиника в София за деца с подобни проблеми.

„Надеждата никога не ни е напускала“, разказва родителят. Благодарен е на Кметство Крън за оказаните грижи и помогналите с дарения, но усилията за стабилизирането на Шабан продължават. За да проходи, са нужни много средства и морална подкрепа, включително и психологическа, защото семейството на детето преминава през нов ад, този път, свързан със здравето на майката Златка. Засега, има поставени само две кутии за дарения – в аптеките в град Крън.

За да помогнете:

тел. 0895 241841 Юлиян Семов

Банкова сметка:

Общинска банка

Титуляр Златка Семова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram