Лекари от Казанлък: Общината да не посяга на ДКЦ!

Пълната липса на информация и зачестилите напоследък слухове, че община Казанлък възнамерява да изгражда кардиологичен център на четвъртия и петия етаж в ДКЦ /бившата поликлиника/, разбуниха духовете сред медиците, ползващи кабинети в сградата.

Лекарите са притеснени, че ще трябва да напуснат кабинетите си, а на тяхно място да се настани център, който би ощетил цялостното системата на здравеопазването и лечението в Казанлък.

Докторите се чувстват пренебрегнати от липсата на официални сведения от администрацията и кметицата, което подхранва слуховете и създава напрежение в гилдията.

Сериозни основания за притеснение са договорите им за наем, сключени вече не за седем, а за две години с включено ново условие, а именно едномесечен срок за предупреждение за освобождаване на помещенията.

Допълнително нагнетяване на неизвестността предизвикал и оглед на сградата отвътре от неизвестни лица, обходили двата етажа.

Работещите в бившата поликлиника очакват отдавна обещавано саниране на зданието, чийто покрив тече от години, а за събиране на водата се ползват легени и кофи.

ДКЦ-то е 100% собственост на община Казанлък, то не е собственик на сградата. Тя е включена в активите на общината.

Лекарите се събраха на първа импровизирана среща днес в опит да настояват за официална информация. На срещата присъства и общинският съветник д-р Иван Колев. Събранието ще излъчи двама представители, а д-р Колев ще настоява за извънредно заседание на постоянната комисия по здравеопазване в общинския съвет, която да заседава по темата, а лекарският бранш да получи ясни отговори.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram