След невероятна подкрепа – кампанията за Амая успя!

„Сумата, която до момента е събрана, е достатъчна за да тръгнем с Амая и тя да бъде настанена в болницата“. Това съобщи бащата на момиченцето Калоян Абрашев. Средствата по сметката дори надхвърлят 750 000 лева, но кампанията ще продължи, тъй като предстоят и още разходи по лечението. В рамките на няколко дни, казанлъчани и наши сънародници от цялата страна подкрепиха усилията на родителите да спасят своето детенце. Вече е задвижена и процедурата по приема на Амая в болница в Индия.

Ето и пълния текст на публикацията на бащата, с която благодари на всички дарители за огромната съпричастност:

Здравейте, мили хора!

Искаме да благодарим на всеки един от вас, който се включва в кампанията “Ново сърчице за бебе Амая”. Вашата подкрепа е безценна!

Последните няколко дни бяха изключително динамични. Амая все още е в реанимация в Националната Кардиологична Болница. В тежко състояние, интубирана, на апаратно дишане, но ЖИВА.

Лекарите ни съобщиха в сряда, че е вдигнала температура, което нас много ни притесни, но по-късно вечерта ни казаха, че е успяла да я свали. Вчера ни съобщиха, че е започнала инфекция във белия дроб, но днес съобщиха,че тя също е овладяна.

Амая се бори, бори се и няма да се предаде. И докато преди няколко дни тя усещаше енергията на мама, тате, баба, дядо и роднини, то вече тя усеща и на хилядите, които даряват и се молят за нея.

Доста динамично протече и комуникацията с болницата в Индия, както и с представителя на фирмата, която ще извърши медицинския полет. Въпреки, че предоставихме снимка на платежното нареждане и суифт кода, от фирмата “Air Ambulance India” ни съобщиха, че искат да видят парите в банковата им сметка в Индия и тогава ще организират транспорта. Това за наще щастие стана днес. Благодаря за изключително бързото съдействие на финансовия отдел на Фондация “Павел Андреев”. Днес с любезното съдействие на посолството на Индия в България успях да извадя експресно медицински визи за мен и Амая. Имаме уверение от Индийска страна, че е възможно да летим с малката в неделя.

Мили хора, получих доста въпроси относно сумата. Доста хора ме питат:”Тези средства дали ще бъдат достатъчни?”, “Има ли срок, в който да се съберат?”, “Къде ви е по-удобно да превеждаме пари?”

Сумата, която до момента е събрана е достатъчна за да тръгнем с Амая и тя да бъде настанена в болницата. Предвид обаче, че става въпрос за сърдечна трансплантация и предвид състоянието на Амая в момента не мога категорично да заявя, че сумата ще бъде достатъчна. Абсолютно всичко крие огромен риск, от транспорта на малката от Националната Кардиологична Болница до самолета линейка, през самия полет, който ще е около 10-12 часа, след това транспорта до болницата в град Ченай, след това настаняването й в нея, времето за чакане за донор (може да се намери донор на втория, може на двадесет и втория, може и на петдесет и петия ден), извършването на самата трансплантация и след това възтановяването и лекарствата. Твърде много неща, на които за жалост никой не може да даде категоричен отговор за срок и точна сума. Най-вероятно ще бъдат нужни още средства предвид сложността на абсолютно всичко.

Срок за събиране на сумата няма. Както споменах засега ние сме готови да тръгнем и да бъде настанена Амая, но дали ще бъдат нужни допълнителни средства и срока за тях не мога да кажа категорично. Мога само да заявя, че кампанията жъне успех, който не съм си представял и в най-смелите ми мечти. И съм сигурен, че ще продължава да жъне. Хиляди хора ни вдъхват сила и вяра, че ще успеем. Свързват се с мен и със съпругата ми хора от всички краища на България и не само, които искат да помогнат, за което едно огромно БЛАГОДАРЯ!

Основно използваме дарения чрез платформата “Павел Андреев”, за което изказваме огромна благодарност на самия Павел Андреев и неговия екип. Тяхното съдействие и помощ е от изключително значение. Всички финансови операции чрез платформата се извършват изцяло от техния финансов екип към съответно в нашия случай фирмата на медицинския самолет. През мойте ръце и на съпругата ми не минават абсолютно никакви пари и за всяко плащане има доказателство. Много хора ми пишат, че самата платформа събира 15% такса от транзакциите, което не е вярно. Платформата има 0% такса от даренията. Просто в менюто може да избере изцяло пожелателно дали искате да се дарят средства на самата платформа, което, както е написано не е задължително, който не иска. Също така сме открили и дарителска сметка на името на Амая Абрашева. Сметка, която според българското законодателство може да се използва само чрез съдебно решение и само за определената й цел. Няма как да бъдат изтеглени кеш тези средства, те отиват пак по предназначение.

Ако някой има още въпроси може да се свърже по всяко време с мен, ще гледам да отговоря на всеки.

Мили хора, очаквам официално потвърждение от Индийска страна за дата на полет. Клиниката в тази “тъмна” Индия ще бъде нашият светъл лъч за успешна трансплантация!

Огромно благодаря и поклон за вашата подкрепа!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram