Казанлъшки доброволци и Гората.бг зарадваха с помощи социално слаби жители на общината

100 семейства в община Казанлък ще получат от „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ дарение във вид на хранителни продукти от кампания на Фондация „Гората.бг“ за даряване на храна – „ДАРИ ХРАНА, ДАРИ НАДЕЖДА“. Новината съобщи инж. Мария Славова – председател на сдружението.

През февруари тази година беше обявена кампанията на фондацията, за която младежката организация кандидатства и е избрана заедно с още 38 други от цялата страна. След контакт с кметовете на с. Средногорово, с. Енина, с. Овощник, с. Бузовград и гр. Шипка, представители на институции в Община Казанлък и дарители, са изготвени списъци на социално слаби жители на общината, които ще получат помощи. Дарения са предвидени за военноинвалиди и жители в с. Дунавци.

Доброволците на организацията ще бъдат ангажирани с товарене, разтоварване и пакетиране на продуктите. Пакетите с помощи ще включват брашно, леща, боб, ориз, макарони, ябълки, олио и халва. Транспортът им от гр. София до гр. Казанлък също е за сметка на „Взаимопомощ“, обясняват от сдружението.

В кампанията участват: Фондация „Гората.бг“, сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“, сдружение „Юнайтед Авангард Артист“, „Военен клуб“ гр. Казанлък. От „Казанлък-Хляб“ ООД с. Розово ще осигурях хляб за нуждаещите се, а торбички за кампанията предоставя фирма „Нова Ф 49“ ЕООД.

„Дари Храна, Дари Надежда“ е първата масова кампания за даряване на храна на български граждани.

В националната кампания ще бъдат подпомогнати 16 социални кухни с 460 кг. храна. Осигурени са 21 кг. храна за 3600 български семейства, а общо – над 85 тона храна, подкрепа и надежда.

Всички средства са събрани от дарения на физически лица и малки фирми.

Благодарение на Gorata.bg и доброволци от София и Казанлък, участвали със своя труд и отделили от времето си, хранителните продукти ще стигнат до нуждаещите се хора от община Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram