Казанлъшките колоездачи в топ класиранията на „Спици и бодли“

При изключително силна конкуренция в лицето на множество участници от цялата страна – над 600 състезатели, завърши поредното издание на планинското състезание „Спици и бодли“, организирано от Софийски планински клуб. Тази година част от него бе и ДЛОШ на Българската федерация по колоездене, в дисциплината крос кънтри маратон.

В най-дългата дистанция при колоездачите от ДЛОШ, мъже елит – на 64 км, безспорен победител е Александър Алексиев, от отбора на COOP. Представителят на местната школа, гордост на две общини – Казанлък и Мъглиж, измина трасето за 02:58:28 ч., показвайки чудесна форма и нескончаем хъс за победи.

Отлично представяне направиха и младежите на „Лястовица“ Казанлък. Победител при юношите на Хоби трасето, 47 км., е Преслав Кожухаров. Малко не достигна на Данаил Иванов да се качи на почетната стълбичка, тъй като остана пети в класирането при старшата възраст на 47 км от шампионата на БФК.

Успешен уикенд имаше и за още един от колоездачите на „Лястовица“. Павел Димитров спечели международното състезание за Купа „Чачак“ в Сърбия. Там бе и треньорът на „Лястовиците“ Иван Карапетров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram