Казанлъчанка пропусна празника, за да гради „мостове”

Млада дама попадна в (не) обичайно „премеждие“ по българските улици на 8 март. Тя споделя, че във вечерта на празника била заета да изгражда „мостове“ по улица „Витоша“ в Казанлък.

Причината – участъкък е в ремонт, но преминават и коли. Така водачите трябва да преминават през различни трудности – като изрязан асфалт и дупки. Полина Заркова разказва за ситуацията в мрежата. Тя споделя, търсила едри камъни край блоковете, които да постави в дупката, за да може да премине с колата си през участъка.

„Файда, че се оставя улицата отворена, при условие, че е непроходима за нормални леки коли“, констатира Заркова. Тя смята и че трябва да се поставят допълнително табели, оказващи за ситуацията.

„Щом аз лично успях да си донеса камъните, за да премина, можеха и отговорниците за „разкопките“ да го извършат, а ако не – поне да се постави предупреждаваща табела„, допълва тя.

Граждани, които станали свидетели на случката, не останали равнодушни и подали сигнал, но реакция същата вечер нямало. Оказва се, че въпросният участък затруднява и много други водачи, на които се налага да преминават оттам – на път към работа или дома.

Вижте цялата публикация на Полина Заркова:

„Честит празник на всички дами!  Аз пропуснах отбелязването на празника днес, защото бях заета да си правя “мостове” от намерени между блоковете едри камъни, за да мина с цяла кола през неочакваните препятствия на ул. „Витоша“.

Файда, че се оставя улицата отворена, при условие, че е непроходима за нормални леки коли. Мисля, че щом аз лично успях да си донеса камъните, за да премина, можеха и отговорниците за „разкопките“ да го извършат, а ако не – поне да се постави предупреждаваща табела.

It’s not that hard. В допълнение: По време на приключението, минаващи хора се заеха да подадат сигнал, но отсреща отговора беше – “Нямаме свободна кола, която да изпратим, изчакайте до утре сутрин.”

 На други дами също се наложило да преминат във въпросната улица, а това било придружено и с най-различни емоции. За казанлъчани движението през улицата също е сериозен проблем и споделят неволите си. Вижте някои от мненията на местните за ситуацията:

„Аз като безразсъдна жена минах вчера също оттам  – смело и безотговорно. През цялото време си мислех , че подаръкът за празника ми ще бъде картер„, пише Мария Г.

„Две седмици асфалтиране. … Изкопани ями и зарязани … с танкови трябва да се прибираме“, твърди Гергана П.

„Това нещо, ако е в чужбина и няколко човека си повредят колите, и подадат жалби, толкова яко могат да ги осъдят, че тоя асфалт ще го платят 3 пъти. Аз минавам всеки ден оттам. Работя в сервиза зад „Текстила“,  ами да ви кажа вече правих броня две гуми и окачване, даже и крива джанта – понеже минах бързо и не предположих, че е толкова дълбока дупката“, смята Станимир И.

„Снощи се опитах да мина, просто е невъзможно“, отбелязва Пламен К.

Пътищата в страната са болна за водачите, а нерядко дупките нанасят и щети. Ситуацията буди вълна от и шеги, и отчаяние, а щетите често плащат единствено потърпевшите.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram