Казанлък с трети депутат? Момчил Ненов от БСП може да замести старозагореца Георги Гьоков, номиниран за социален министър

Твърде е вероятно, освен двамата сегашни народни представители в 47-то НС от Казанлък – Илияна Жекова /ГЕРБ/ и Халил Летифов /ДПС/, трети депутат от Града на розите да седне на парламентарната банка.

Момчил Ненов от БСП, който беше втори в листата на „БСП за България“ след водача Георги Гьоков в областта, може би ще се закълне като народен избраник, след като преди минути пленумът на БСП одобри коалиционното споразумение и номинациите за министри в следващия редовен кабинет, който се очаква да бъде гласуван от НС в понеделни. Националният съвет на Столетницата одобри днес номинацията на Гьоков за социален министър, което означава, че ако той влезе в изпълнителната власт, ще освободи мястото си в парламента за Момчил Ненов.

41-годишният инженер е популярен с острите си критики срещу модела „ГЕРБ“ по всички нива и разобличаването на порочните практики в строителния бранш, където твърди, че се работи с лобистки закони и остарели документи.

Женен е, баща е на две деца.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram