Казанлък очаква избора на Царица Роза 2023

Утре вечер Казанлък ще има своята нова Царица Роза. Името й ще стане ясно късно вечерта на финала на традиционния конкурс-спектакъл. Той ще се проведе на сцената на Дома на културата „Арсенал“, а началният обявен час е 18:30.

Ден преди шоуто в трескава подготовка са участничките в конкурса, сценаристи, сценографи и всички организатори. Сцената се преобразява празнично, за да приеме спектакъла, който е едно от култовите събития на 120-я Празник на розата в Казанлък.

23 казанлъшки абитуриентки ще спорят в традиционните три кръга за короната на Царица Роза 2023 г.

Изненада очаква публиката, намекнаха организаторите, като леко повдигнаха завесата и разкриха, че един от етюдите в спектакъла е посветен на дългогодишна традиция, свързана с казанлъшкото гостоприемство.

Огненият латино танцьор Памбос Агапиу готви вълнуваща фиеста, тя ще е част от конкурса-спектакъл и ще е перлата в короната на новата царица.

Освен публиката в залата, очевидци на избора могат да станат всички жители и гости на Казанлък, които ще наблюдават кастинга на екран на площад „Севтополис“.

За първи път Царица Роза бива избрана след конкурс през 1970 г. Тя е Сийка Стоянова. Последната царица, която владееше короната в продължение на година и предстои да я отстъпи на следващата, е Белослава Желева.

На снимката: Балетът преди избора на Царицата репетира енергично репетира на сцената на ДК „Арсенал“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram