Казанлък в помощ на Карлово

На 11.09.2022 приключи кампанията нa Сдружение „Юнайтед Авангард Артист”, сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” и сдружение „Бъдеще за децата”, в партньорство с Военен клуб-Казанлък на за събиране на помощ за засегнатите бедстващи села край Карлово.

На 12.09.2022 г. две доброволки от Австрия и Украйна на МЦР-ВЗАИМОПОМОЩ, заедно с 2-ма български доброволци от „Бъдеще за децата“ и МЦР-ВЗАИМОПОМОЩ посетиха 3 от засегнатите села-Столетово, Богдан и Слатина. В Столетово е пострадала само база за спортен риболов и частна фирма. Няма пострадали къща. Затова доброволците продължиха към Слатина, за да проверят дали там има нужда от дарения. Там бяха раздадени помощи по къщите на хората, като малка част от даренията бяха оставени в кметството. Доброволците продължиха в с. Богдан, където оставиха останалата част от продуктите, както хранителни продукти, лекарства, така и дрехи, одеяла, чаршафи, възглавници, олекотени завивки.

Акцията отне повече от 6 часа, личната среща с пострадалите се оказа трудно начинание, благодарим и на трите единадесетокласнички доброволки от с. Богдан които ни подкрепиха и развеждаха из къщите. Намерихме и казанлъшка връзка в с. Богдан, сестрата на доскорошната Директорка на защитено жилище „Оптима” г-жа Бина Садова.

Това е четвъртият път, в които доброволци носят хранителни продукти, вода и други дарения на пострадалите от наводненията от кампанията. Останалите пъти те занесоха помощи с помощта на Animal Hope-Kazanlak, други доброволци на два пъти в с. Каравелово, 1 път в с. Богдан и 1 път в с. Богдан и с. Слатина.

Всички дарения бяха от кампанията, организирана във Военния клуб в гр. Казанлък. Организаторите благодарят на всички граждани на община Казанлък и фирми, участвали в кампанията, на „Дом за стари хора 3”, Регионална инспекция по околната среда и водите -Стара Загора и Регионални лаборатория-Стара Загора към изпълнителна агенция по околна среда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram