И докато чакате, ще настигаме и изпреварваме времето така, както звучи животът

Част от спирките на градския транспорт в Казанлък вече са брандирани и напомнят за 30-я рожден ден на Радио „Вис виталис“ и 10-я на сайта www.presstv.bg.

Най-старото частно радио в България, оцеляло почти през целия т.нар. Преход, на 21 декември ще отбележи 30-и рожден ден. Същото ще стори и електронната медия, която е част от Медийна група „Вис виталис“ – сайтът Пресс ТВ. Телевизия Пресс ТВ щеше да празнува през 2022 г. 15-и рожден ден, но нейният живот бе прекратен по безпрецедентен начин през 2015 г. и стана една от емблемите у нас и в Европа на съвременното убийство на медии от хора с власт и ресурси в т.нар. демократични общества.  

Радиото вече 30 години пише история заедно със своите слушатели – активни участници в създаването й. Без политкоректност, цензура и автоцензура. Медийната група днес е незаобиколим фактор в социалния живот и навършва достолепна възраст в бранша на средствата за масова информация извън казионните.

Мотото на радиото „Да настигнеш и изпревариш времето“ за три десетилетия се утвърди и доказа, че не е само девиз, а практика за журналистите. За слушателите отдавна няма съмнение, че първи от ефира ни на 89,3 FM научават за случващото се обективно и безпристрастно. Слоганът на радиото „Животът, както звучи!“ е философията на екипа, водеща го неизменно през годините.

„Инфо – където и да си!“ е концепцията на сайта ни www.presstv.bg и тя вече 10 години е наше успешно реализирано поприще.

Радио с история, ефир с бъдеще. Доверен сайт по всяко време.

Радиото, което не спира. То е като дишането. Вдишва новина, тя е битност, а после става история. Съзидателна диалектика.

Сайт, откъдето веднага, навсякъде и коректно продължавате да получавате онова, което сред скролването ще ви накара да се спрете, за да почувствате и разберете истинската реалност във факти, аргументи и светкавично. И го правите, и ви се получава. Хиляди граждански активисти промениха средата, доверявайки се на нашия стил. И създадоха естествен стрийминг.

Медийна група „Вис виталис“ е подготвила изненади за всички ви. Следете ефира ни и сайта от 21 ноември – Денят на християнското семейство, когато ще стартират част от тях. По повод рождените дни на медиите и за голямото ни слушателско и читателско семейство.

Докато чакате на спирката, ние ще продължаваме да се движим напред и да преварваме времето, за да сте информирани и знаещи. Нашите репортери ще са навсякъде по всяко време. Ще продължават професионално да се грижат да сте подобаващо сведущи и своевременно. Ще продължаваме да сме платформа за вашата гражданска активност.

Защото сме заедно 30 години в доверие, а то задължава да ставаме по-добри и по-добри! В полето на лаици с амбиции, овластени илитерати, финансов клиентилизъм. Но свободата е висше право. Съзнаваме колко ни коства да сме добри сред аматьорски попълзновения, политически натиск и войнстваща посредственост.

Имаме неписан договор с читатели и слушатели от 30 години.

За нас е чест!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram