Инвеститорът Христомил Рахманлиев с позиция за фотоволтаичната централа край Кънчево – ВИДЕО

Бизнесменът Христомил Рахманлиев, който е представител на инвеститора – „Джи Ейч Проект“ ООД, огласи становище на дружеството във връзка с върнатото за ново обсъждане решение на Общински съвет – Казанлък за отдаване на терен в землището на село Кънчево за построяване на фотоволтаична централа. То е адресирано до Областния управител Ива Радева.

В него се казва, че решението на Общинския съвет е предизвикало остри политически реакции в местния парламент, разпространяват се и неверни твърдения в социалните мрежи, касаещи проекта. От момента на гласуването до днес общинските съветници от ПП „Възраждане“ и „Има такъв народ“ „проявяват изключителна словесна агресия в социалните и дружи мрежи, достъпни социални платформи и използват различни профили за внушаване на неверни и клеветнически твърдения относно проекта на Дружеството и Решението на Общинския съвет Казанлък“.

В становището се казва, че гореописаната инвестиция е с уникален характер за с. Кънчево и има потенциал да създаде поминък за жителите му в рамките на следващите 30 години. „Считаме, че тя не само не е вредна, а в изключителна степен необходима възможност за селото да развие икономическия си и социален потенциал“, заявяват инвеститорите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Инвеститорът Христомил Рахманлиев с позиция за фотоволтаичната централа край Кънчево – ВИДЕО

  1. Хаха, „поминък“ …колко работни места???

Comments are closed.