Затвориха пътя към Стара Загора и Бургас заради огнения ад на изхода на Казанлък (видео)

Поради пожар на източния вход на Казанлък пътят към Стара Загора временно е затворен! Това съобщават от община Казанлък.

На терена на пожара, бушуващ на източния изход на Казанлък, са всички екипи на Пожарната, с всичката налична техника. В борбата с огъня се включиха и всички доброволци.

Поради задимяване на пътното платно пътуващите биват пренасочвани по обходен маршрут: Ягода – Ръжена – Кънчево – Розово – Казанлък и обратно

Екипи на „Пътна полиция“ са на място и пренасочват движението по обходен маршрут: Ягода – Ръжена – Кънчево – Розово – Казанлък и обратно.

Местността, в която е възникна пожарът, е труднодостъпна, гасителните действия са допълнително затруднени от наличието на силен вятър. Към момента на място има седем пожарни екипа от пожарните служби в Казанлък и Стара Загора. Развитието на огъня в посока юг, където са разположени автокъщи и бензиностанция, е спряно. Пожарните екипи са ограничили разрастването на стихията и на север, където е разположен военен полигон. Действията на огнеборците се ръководят от началника на РСПБЗН – Казанлък.

По последна информация пожарът се разраства отново заради силния вятър, сменящ посоката си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram