Затвориха натоварено кръстовище в Казанлък

До 12:00 часа днес ще остане затворено кръстовището на бул. „Христо Ботев“ в отсечката до ул.“Иван Вазов“. Причината е в предприетото от градските власти преструктуриране и създаване на нова организация за движение заради бъдещата светофарна „зелена вълна“, която ще регулира трафика по централния булевард „Александър Батенберг“.

Предвижда се да се разтовари трафикът в района и обновленията да включват уширение на пътното платно, преместване на две светофарни секции по направление на ул.“Христо Ботев“ и обновяване на тротоарите на двете улици. 

Движението на МПС ще се извършва временно по обходните булеварди и  улици:  ул.„Иван Вазов,  бул.„Розова долина“ , бул.„23-ти Пехотен Шипченски Полк“, ул.„Мазалат“, ул.„Цар Петър“ – към  съществуващата улична мрежа в гр. Казанлък.

Ремонтните дейности в района започнаха в изминалия неделен ден. Въведената временна организация на движението от неделя, 26.09.2021 г., от 08,00 ч. до 16,30 ч., затвори едното платно на посочения участък от кръстовището в посока юг – север (източно платно) до 08.10.2021 г., неделя, включително.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram