В услуга на пациентите – заработи новата придобивка на Районната поликлиника в Казанлък – Видео и Снимки

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и управителят на ДКЦ Районна поликлиника – Казанлък д-р Красимир Пейчев прерязаха лентата на новия товаро-пътнически асансьор в сградата на лечебното заведение. На церемонията присъстваха зам.-кметът Ахмед Мехмед, представители на Община Казанлък, Общински съвет, служители на Поликлиниката и медии.

По традиция се състоя и освещаване на новото съоръжение, което се очаква значително да повиши качеството на обслужване на пациентите, тъй като с него всеки етаж от сградата ще бъде достъпен за спешните случаи и трудноподвижните граждани.

Изграждането на съоръжението започна в началото на септември 2022 год., а вложените средства са малко над 75 хиляди лева. Асансьорната кула е със застроена площ 14 кв. м и разгърната застроена площ 55 кв. м. Тя е изградена до паркинга към западната фасада на поликлиниката.

Втори асансьор за нуждите на Районата поликлиника е в процес на доизграждане, посочи управителят д-р Пейчев. Той ще свърже ниския 3-етажен корпус на Поликлиниката, където са разположени детско-поликлинично отделение, Рентгеновата и клинична лаборатория и отделението по физиотерапия на приземния етаж.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram