Започва благотворителен търг за Роси

Новата седмица ще даде очакван старт на благотворителен търг, част от кампанията, подета от ФК „Розова долина“ и приятели, за събиране на средства за лечението на 21-годишната Росица Димитрова. Онлайн търгът започва от 2 март, обявиха от „Розова долина“.

Кампанията започнаха таксиметрови шофьори, обявени бяха дни за Роси в козметичен и фризьорски салон, поставени бяха кутии за дарения в града и на много места в селата, изиграни бяха няколко благотворителни срещи. По идея на младия треньор на „Розова долина“ Мариян Василев, футболният клуб на Казанлък събра 29 спортни фланелки, дарени от известни имена на българския футбол, подписани от играчи на бг грандовете и редица национални състезатели. Всички клубове от Първа и от Втора лига, са оказали съдействие, както и всички футболисти, родом от Казанлък и състезаващи се за големите български отбори. Едновременно с това се събират средства за Роси и от касичките на клубовете. От „Розова долина“ също участват.

Сред най-ценните придобивки, дарени за каузата, освен екипа на голмайстора на „Лудогорец“ Клаудиу Кешеру, са фланелките на Футболист №1 на България Димитър Илиев, вторият в класацията – Тодор Неделев, както и юбилейна тениска „25 години златна топка“ с автограф от големия Христо Стоичков. Звездата на българския футбол Стелиян Петров също подкрепя кампанията и изпраща своя фланелка с автограф.

Всички ще бъдат продадени на онлайн търг, като първите две фланелки ще бъдат качени на страницата на „Розова долина“ във Фейсбук, след което наддаването ще започне.
Онлайн търгът ще позволи на феновете да се сдобият със скъп спомен, но и ще направи щастливо едно младо момиче, което има свои мечти и планове за бъдещето, но преди това трябва да оздравее.

Роси е на 21 години и страда от S образна сколиоза. Това е изкривяване на гръбначия стълб встрани. При това заболяване гръбначният стълб има промяна в структурата си в ротиране (усукване). Това усукване води до промяна на позицията на ребрата и деформация на гръдния кош.
След направен ЯМР в Турция бе установено, че изкривяването й е 60° и ще бъде необходимо да се подложи на операция. За разлика от лекарите тук, турските специалисти дават 100% шанс за успех на операцията с прогноза, че ще могат да намалят градусите на изкривяването на 0. На младата жена ще бъдат поставени и импланти, поръчани от Щатите. 

Средствата необходими за операцията и лечението на Росица надхвърлят 30 000 евро – сума, който е непосилна за нея и близките й.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram