Електронен екскурзовод ще развежда туристите в Казанлък

Една от иновациите – холограмен екскурзовод, вече е монтиран в културно – историческия комплекс ,,Светът на траките “. Туристите в Казанлък ще могат да използват електронния гид, който ще посочва забележителностите в Долината на четири езика. Той ще предоставя информация за всички атракции, които могат да се посетят. Инструкциите ще са на български, английски, немски и руски език.

Усилено текат довършителните дейности по грандиозния проект. Те са свързани с обзавеждане, мебелиране и монтиране на всички съоражения, както в основната сграда, така и в хотелската част.

Проектът „Светът на траките“ е насочен към осигуряване на достъп до тракийското културно наследство на обществеността от страната и чужбина, както и към предоставяне на възможности на посетителите на района да се потопят в бита на древните траки чрез изграждане на многофункционален туристически комплекс, който да изпълнява ролята на „портал“ за посещение на цялата долина и древните гробници, разположени в нея.

Комплексът ще разполага с тронна зала, автентична с тронната зала на двореца Севтополис, с макет на древния град Севтополис, с шатра за организиране на различни събития, 3D виртуална реалност, изложби и други мероприятия и атракции. На разположение на посетителите ще има кафене, места за настаняване и ресторант. Магазини за сувенири, занаятчийски ателиета, конферентна зала, алеи за разходка, беседки и пейки за отдих ще допълват облика на комплекса. „Светът на траките“ ще предлага 64 паркоместа за автомобили и 4 за автобуси, както и специален паркинг за велосипеди.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram