Д-р Колев, Бюлетина №1: До Долно Изворово трябва да има редовен транспорт

В 21 век всеки в община Казанлък трябва да може да разчита на адекватен междуселищен транспорт

Напълно възможно е да бъде преразгледана и актуализирана Транспортната схема на община Казанлък, така че да бъдат обезпечени с редовен превоз жителите на населените места, категоричен е кандидатът за общински кмет д-р Иван Колев, за когото ще гласуваме с Бюлетина №1 на 29 октомври на Местни избори 2023.

На среща в село Долно Изворово стана ясно, че от 8 автобуса, пътуващи за селището от Казанлък и обратно, сега са наполовина – само 4 са рейсовете по маршрута, като последният, тръгващ от града е в 15:30 ч.

„Не успяваме да си свършим работата в града, за да се приберем обратно на село“, споделиха жители пред д-р Колев. „Проблемът ни не е от вчера, чакаме решение.“

Според долноизворовци Община Казанлък получава годишно дотация от 1,5 млн. лева за транспорта специално за селото им, Горно Изворово и Средногорово, но въпреки това превозите са крайно недостатъчни.

Д-р Колев каза, че е свидетел как заради липсата на автобуси, свързващи града със селата, хора, които са на работа в Казанлък втора смяна се налага да остават да нощуват на работното и място, когато на другия ден са първа смяна, защото няма с какво да се приберат до дома си на село.  

Кандидат-кметът се ангажира при бъдещо управление да подложи на сериозно преосмисляне транспортната схема на общината, за да бъдат задоволени потребностите за спокойно придвижване на хората от селата.

За другата голяма болка – липсата на магазин във високата част на селото или по популярно като Средно Изворово, кандидатът за кмет поясни, че има вариант сегашният магазин, собственост на Наркооп, да бъде отдаден под наем на желаещи да го стопанисват.

„Нужно е ново отношение към населените места на Община Казанлък, местната власт им е длъжник – проблемите колкото са еднакви, толкова и специфични за всяко селище. Затова в програмата ми има специален раздел, посветен на грижата към селата и двата малки града“, подчерта д-р Колев пред хората на Долно Изворов, дошли да го подкрепят и да му пожелаят успех.

Той бе придружен от част от кандидатите за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“ – юристът Адриана Тенева, преподавателят Мирослав Маринов, инж. Пламен Русев, Продан Бюйлеков и Нели Бангиева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram