Гневни бузовградчани излязоха на протест

Жители на казанлъшкото село Бузовград отново се организираха и точно в 17:00 часа започнаха да се стичат в центъра на населеното място, за да протестират срещу пускането под парична гаранция на Димитър Косев, който пиян и друсан помете и уби с колата си 14-годишния Иван Седмаков на 11 ноември миналата година.

Косев се прибра в дома си в съседното село Розово вчера след постановената му гаранция. Това обаче разгневи съжителите на погубеното момче и те се заканиха да протестират.

Стана ясно, че наблюдаващият прокурор по делото е променил обвинението от умишлено на убийство по непредпазливост. Това е в правомощията на наблюдаващия прокурор, който може да го направи при вътрешно убеждение.

Припомняме, че на първоначалното съдебно заседание Косев бе оставен за постоянно в ареста.

Прокуратурата обяви, че спрямо 57-годишния мъж от Розово ще бъдат наложени най-строгите наказания, като може да получи до 15 години лишаване от свобода.

Необяснимо, поне към този момент, е пускането на Косев, според наблюдаващи развоя на случая. Неговият адвокат от Пловдив обяви, че Косев бил болен и на лекарства.

Повече от седмица протестираха в Бузовград, след като на 15 ноември момчето почина от тежките травми без да излезе от кома. Хората настояваха да получат справедливост и наказания за извършителя, за което ангажимент поеха от прокуратурата.

Протестът продължава и утре. За официализирането му хората подадоха искане днес в община Казанлък, за което Пресс тв пръв съобщи.

Бузовградчани инициираха в края на 2022 г. събирането на дарения за изработване и поставяне на паметна плоча на момчето на лобното му място и според постове в социалната мрежа от вчера парите вече са събрани.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram