Георги Тошев показва в Казанлък филма за Татяна Лолова

В 16:00 часа днес в Литературно-художествения музей “Чудомир” с представянето на книгата на Георги Тошев „Татяна Лолова от А до Я“ и на филма му „Последният спектакъл“ продължават Чудомирови празници в Казанлък.

„В своя богат, динамичен и вълнуващ живот извън монолозите на героините си актрисата Татяна Лолова имаше умението да създава свой език, с който да общува със света. Докато разглеждам архива ѝ, откривам бележки, интервюта, записки, скици, дневници, изписани с красивия ѝ почерк. Свидетелства за един живот“, казва популярният автор.

“С Татяна Лолова имах щастието да пътувам по време на Ковид и трябва да Ви кажа един много парадоксален и смешен факт, който илюстрираше уважението на публиката към нея. Пътувахме към поредното участие и представяне на предишна книга и филм за нея. Спряхме за тоалетна, намерихме заведение и страшно притеснена излезе една жена, хвърли се върху Татяна, излезе цялото село, деликатно попитах дали има тоалетна. Всички започнаха да се наговарят коя е най-добрата налична тоалетна, за да заведат Лолова там. В техните очи тя е кумир. Живеем във време, в което малко личности ни обединяват, както го прави тя“, поясни Георги Тошев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram