В казанлъшката „Снежанка“ всички са чисти

Отрицателни са резултатите на всички контактни възрастни и деца на служителката в ДГ №2 „Снежанка“, която даде позитивен тест за Covid-19 през миналата седмица. Към момента всички изследвани са под карантина, информират от пресцентъра на община Казанлък. Това сочат резултатите от проведеното от РЗИ – Стара Загора епидемиологично проучване с PCR проби в детското заведение в Казанлък на всички, контактували със заразената жена от персонала и детската група.

Вече седмица тя е под карантина и наблюдение, без симптоми, след като на 14 юли нейният син даде положителен резултат от PCR в Инфекциозно отделение на Старозагорската болница УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”. Заедно с ръководството на детската градина Община Казанлък веднага предприе съответните предпазни действия за предотвратяване на разпространението на инфекцията. Детската градина бе затворена за извършване на пълна дезинфекция на помещенията. На тестове бяха подложени контактните лица от персонала и децата в групата, в която работи заразената служителка и резултатите са изцяло негативни за вируса.

От понеделник, 20 юли 2020 г., детското заведение поднови работа. Всички незасегнати служители отново посрещат детски групи. Родителите са редовно информирани за всички последващи действия, съгласно изискванията на РЗИ. Всички изследвани са поставени под карантина, считано от 10 юли и ще се върнат към обичайните условия на живот след изтичане на 14-дневния карантинен срок.

Посещенията в детската градина се извършват при стриктен сутрешен филтър на децата и персонала за недопускане на болни с грипоподобна симптоматика.

БНР Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram