В Казанлък: Опасни пътища без маркировка

Десетки шофьори в казанлъшко попаднаха в капана на ниската облачност, която обви Казанлък снощи. Малко след 19 часа разтлалата се гъста мъгла направи пътищата на много места в общината изключително опасни. Липсата на маркировка в комбинация с намалената видимост създадоха предпоставки за пътни инциденти. За щастие на казанлъчани, природното явление не донесе последствия след себе си. Ситуацията беше опасна както за водачите на автомобили, така и за пешеходците в общината.

В социалните мрежи казанлъчани споделиха, че на много места в града и по общинската пътна мрежа липсва маркировка, която да ги улеснява. Те се жалваха, че през тъмната част от денонощието изпитват трудности с видимостта, а с наличието и на мъгла шофирането става изключително трудно.

PressTV многократно е питало Община Казанлък на какъв принцип се поставя хоризонталната маркировка и на какъв период от време. Попитахме и какви средства се отделят за нейното полагане. Не веднъж сме ви показвали как в рамките на часове положената боя започва да губи от блясъка си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram