Внезапно се появи маркировка след ПТП с дете

Нова информация във връзка с вчерашното ПТП пред училище „Паисий Хилендарски“ в Казанлък, при което пострада дете, изпратиха редовни читатели на Пресс ТВ. Момичето на 12 години от Павел баня е с фрактура на раменна става, а 73-годишният шофьор, управлявал „Фолксваген“ сподели, че то изскочило внезапно и той не го видял. Мъжът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетени са отрицателни резултати, посочиха от ОДМВР – Стара Загора.

В сигнала до медията ни се твърди, че непосредствено преди пешеходната пътека на бул. „Розова долина“, започваща от входа на училището от запад и стигаща до отсрещния източен тротоар, има платено паркомясто, което не е обозначено от властите като такова. То се намира на юг от пешеходната пътека, буквално на по-малко от метър и половина от „зебрата“ и сериозно застрашава видимостта и правилата за движение. Паркомястото се ползва за паркиране на товарен бус, а собственикът му редовно си плаща на Община Казанлък за него.

По време на вчерашния инцидент с детето на въпросното паркомясто бусът не е бил паркиран.

Тази сутрин, обаче, от Общината спешно са пратени работници, за да са положат именно на паркомястото маркировка, забраняваща спирането и паркирането там.

На снимката: Преди ПТП-то

На снимката: След ПТП-то

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram