Вече 30 години: Поредно държавно първенство и Купа „Селт“ за спортното катерене в Казанлък – Видео и Снимки

120 участници събраха в почивните дни организираните от Клуб по екстремни спортове „Селт“, Българска федерация по катерене и Община Казанлък държавно първенство по спортно катерене за деца до 11 г. и Купа „Селт“ – за деца 12-13 г.

Клуб „Селт“ взе три шампионски и една вицешампионска титла и с това се нареди на 3-то място след големите софийски клубове.

При най-малките прохождащи катерачи – Михаела Стоянова стана държавен шампион в дисциплината трудност, а на скорост остана 5-та. При 9-годишните малко не достигна на Мария Колева да вземе златото и тя остана на 2-ро място в скоростта. В изключително силната група на 9 г. момчета Цветан Иванов е новият държавен шампион на скороста. На сантиметри от него Йоан Фъртунов завърши 4-и и в двете дисциплини. Дебют в тази група направи Симеон Данчев, който завърши на 7-мо място в скоростта и на 15-то място в трудността.

Изключително представяне и за Николета Ванкова при 11 г. , която безапелационно грабна шампионската титла в скоростта.

При по-големите деца до 13 г. – Александра Димитрова се срещна на финала с най-добрите софийски състезателки и малко се огъна, но завърши на 5-то място в „скоростта“ и на 9-то място в трудността. 

Наградите бяха връчени от председателя на Общинския съвет в града – Николай Златанов.

Вече тридесет години катеренето е сред водещите спортове в община Казанлък, благодарение на усилията на треньора Никола Недялков и неговата спортна фамилия, развиваща този спорт в града на розите. Стотици са спечелените медали и купи от неговите възпитаници в годините, от националните, балкански и европейски първенства.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Вече 30 години: Поредно държавно първенство и Купа „Селт“ за спортното катерене в Казанлък – Видео и Снимки

Comments are closed.