Бузовградчани на протест срещу пускането под гаранция на Димитър Косев, убил 14-годишния Иван

Жителите на казанлъшкото село Бузовград са поискали от общинския кмет с официално писмо разрешение за протест утре, 13 януари, от 16:30 часа пред сградата на Районния съд. За това бе съобщено в групата Бузовград във Фейсбук.

От публикацията става ясно, че поводът за протеста им е пускането под парична гаранция на Димитър Косев, който пиян и дрогиран причини смъртта на 14-годишния Иман Седмаков на 11 ноември миналата година.

„Днес на 12.01.23г. от 17.00 часа в центъра на Бузовград ще се проведе среща на жителите на с. Бузавград с националните медии и представители на Прокуратурата. Нека всички бъдем съпричастни към събитието.!!!!!!!“, пишат още хората в социалните мрежи.

По-малко от два месеца, след като уби момчето от Бузовград, Косев е пуснат у дома си. Това потвърдиха хора от съседното село Розово, където мъжът живее.

Припомняме, че на първоначалното съдебно заседание Косев бе оставен за постоянно в ареста.

Под парична гаранция от 3000 хиляди лева е освободен Димитър Косев, стана ясно вчера. Наблюдаващият прокурор по делото е променил обвинението от умишлено на убийство по непредпазливост. Това е в правомощията на наблюдаващия прокурор, който може да го направи при вътрешно убеждение.

Припомняме ви, че в продължение на седмица бяха протестите в Бузовград в средата на миналия ноември, когато на 15-ти момчето почина от тежките травми в болницата. Хората настояваха да получат справедливост и наказания за извършителя, за което ангажимент поеха от прокуратурата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram