Бузовградчани искат справедливост за Ванко пред Съдебната палата в Стара Загора /снимки/

В шестия протестен ден хората от Бузовград, гневни на правораздаването, което пусна под парична гаранция виновника за смъртта на 14-годишния Иван Седмаков, пренесоха акцията си пред Съдебната палата в Стара Загора. Протестът започна в 16:00 часа. Гражданите настояваха да получат отговор от прокуратурата за променената мярка за неотклонение на Димитър Косев и за справедливо наказание. Малко по-късно, протестът на бузовградчани се премести пред дома на Косев в с. Розово. Пред къщата му протестиращите също запалиха свещи в памет на 14-годишния Ванко.

На първоначалното съдебно заседание Димитър Косев, който пиян и друсан помете и уби момчето на 11 ноември м.г., бе оставен за постоянно в ареста. Преди седмица мъжът бе освободен под парична гаранция от 3000 хиляди лева. Наблюдаващият прокурор по делото е променил обвинението от умишлено на убийство по непредпазливост. Това е в правомощията на наблюдаващия прокурор, който може да го направи при вътрешно убеждение.

В продължение на седмица бяха протестите в Бузовград в средата на миналия ноември, когато на 15-ти момчето почина от тежките травми в болницата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram