Блокирани пътища, закъсали автомобили и проблеми с електричеството в казанлъшко /ВИДЕО/

Лошото време стана причина да бъде затворен прохода Шипка. По данни на областното пътно управление в района около тракийските гробници има закъсали автомобили. Аварийни групи опитват да измъкнат залостените в снежния капан. Освен прохода, затворени за движение са и пътищата между градовете Крън – Шипка, село Дунавци – гр. Шипка, и пътя между селата Шейново и Хаджидимитрово.

По информация на наши зрители изключително сложна е и обстановката на пътя между селата Енина и Долно Изворово.

В над 14 населени места в региона има проблеми с електричеството. Без ток са градовете Павел Баня, Крън и Шипка.

Изключително сложна е и обстановката по подбалканският път в участъка между селата Копринка и Дунавци. Заради нулевата видимост и силните пориви на вятъри настъпи и пътен инцидент между камион и две леки коли. При катастрофата бяха нанесени само материални щети по превозните средства.

Наши зрители ни сигнализираха и за аварирали автомобили между Дунавци и град Павел баня.

По данни на online платформата ventusky се очакват поривите на вятъра в следващите часове да се увеличават, като към 11ч. днес се очаква да достигнат до 74 км/ч.

Призивите са, ако не ви се налага, да не пътувате в региона. 

А ако случайно ви се наложи да пътувате ето няколко съвета за безопасност при усложнена зимна обстановка:

Водачите, на които предстои да шофират тази нощ и в утрешния ден, да поемат на път подготвени за управление в зимни условия и да се движат с повишено внимание на пътя, апелират от „Пътна полиция”. Призивът е за отговорно поведение на пътя, а изискването към шофьорите на товарни превозни средства е да разполагат с вериги, които да използват в случай на нужда. При въвеждане на временна организация в определени участъци от пътя, всички трябва да спазват стриктно указанията на органите на реда. Органите на реда призовават още да избирате маршрута си само пътища, за които имате информация, че се почистват с приоритет. Пътуванията да се предприемат само в краен случай, с пълен резервоар и автомобил пригоден за пътуване при зимни условия. Да се носят храна, топли дрехи и заредени мобилни телефони. При рязко влошаване на обстановката – преустановете пътуването.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram