Безстрашната Ива стигна до Украйна с помощ за бедстващите животни

Казанлъчанката Ивелина Недкова от „Animal Hope Bulgaria- Kazanlak“ премина границата на Украйна и вече на територията на размирната държава. За това тя самата съобщи във Фейсбук.

Ива съпровожда продоволствената помощ, събрана тук, за бедстващите бездомни животинки в Украйна.

Суха храна за кучета и котки – малки опаковки, фабрично пакетирани; храна за гризачи- фабрично пакетирана; консерви за кучета и котки,; сухи млека за кучета и котки; готови консерви; готови ястия; бебешки млека и пюрета; превързочни материали- марли, бинтове, лейкопласт и др., представлява товарът, стигнал до Украйна.

Ивелина Недкова обяви, още на 15 март, че от името на „Animal Hope Bulgaria- Kazanlak“ стартира кампания за събиране на хуманитарна помощ за животни и хората, пострадали от войната в Украйна. Много от тях са напуснали родните си места, спасявайки само себе си, а домашните им любимци са оставени на произвола. В десетки приюти за животни, ферми и зоопаркове няма храна заради бойните действия. Неправителствени организации и доброволци обикалят по улиците, за да спасяват изоставените животни, приютяват ги или им осигуряват храна, опитват да ги лекуват.

Фондацията подкрепи и инициатива на старозагорски ученици, от гимназията по ветеринарна медицина „Иван Павлов“, които в продължение на седмица – от 16 до 23 март в сградата на учебното заведение събираха помощи за животните, които вече са достигнали точката на предназначението им.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram