Арсенал спира работа

Целият колектив на „Арсенал“ Казанлък спира работа от днес, до 29-ти март, включително. Това съобщи току- що за zakazanlak.bg изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев.

Новината идва броени часове след като бе обявено, че дружеството ще работи при форсмажорни обстоятелства.

Всички работещи в дружеството за времето на карантината ще са в платен или неплатен отпуск, в зависимост от наличните възможности на на всеки един човек. На работните си места остават само отделни малки групи от специалисти, които ще възстановяват щетите от инцидента в Мъглиж от миналата седмица.

Ръководството на дружеството и на отделните заводи също, за изпълнение на неотложни задачи. При промяна на обстоятелствата или нови разпореждания, колективът ивъ на „Арсенал“ ще бъде уведомен своевременно. 8 600 са заетите в най- голямата фирма от Българския военно- промишлен комплекс.

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев на територията на цялата страна е въведена карантина до 29-ти март включително. Затворени са стотици обекти в цялата страна. Ръководството на „Арсенал“ отправя апел към своите служители да спазват всички препоръки за лична хигиена и инструкциите на оторизираните органи, по време на извънредното положение и обявената карантина

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram