Апогей на Празника на розата ще е галата на екзотичното дуо Даниел Трингов и Сифей Уен

Юбилеен гала концерт на дуета Даниел Трингов – цигулка и Сифей Уен – виолончело е планиран за вечерта на 5 юни в Казанлък, който е и финален ден от Празника на розата.

Музикантите, които са партньори и в живота, за пореден път ще свирят пред публика в родния град на Даниел.

Родом от Шанхай, Китай, Сифей Уен живее от 13-годишна в САЩ. Сифей Уен е носител на много международни отличия. Нейният опит като концертен изпълнител, оркестров солист и камерен музикант включва редица изяви. Свирила е на фестивала „Сан Мигел де Аленде” в Мексико и е била солист на оркестрите Foundation Debut и Thornton School of Music. Зрялото й и енергично музициране, заедно с красивия, наситен и топъл тон е накарало музикалните критици да я нарекат: Най-талантливият и обещаващ виолончелист, който сме слушали от години насам.
Даниел започва да свири на цигулка на 6-годишна възраст в Казанлък. През 1985 г. продължава образованието си в НУМСИ „Христина Морфова“, гр. Стара Загора. Три години по-късно е приет в НМУ „Любомир Пипков”, гр. София, в класа на знаменития български цигулар, преподавател и композитор проф. Петър Христосков. След дипломирането си през 1991 г., Даниел Трингов е приет в НМА „Панчо Владигеров” в София, където учи цигулка при проф. Елисавета Казакова. От 1991 до 1995 г. е в състава на Нов симфоничен оркестър, а от 1995 до 1999 г. свири първа цигулка в Theatro Lyrico de Europe – оперен оркестър, често концертиращ в България, Германия, Франция, Италия, Испания, Португалия и други страни.
Даниел завършва този свой творчески период, концертирайки с камерни формации, и изнасяйки солови рецитали из цяла България. Тогава записва и два компактдиска, които включват класически произведения за цигулка и пиано и негови аранжименти и транскрипции.
През септември 2002 г. Даниел Трингов печели пълна стипендия по цигулка в Университета в Мисисипи, където учи при големия руски цигулков педагог, проф. Александър Брусиловски. Следват редица солови и оркестрови изяви, които надграждат артистичните му качества. Освен като изпълнител Даниел се изявява и като аранжор, композитор и звукоинженер, работейки в собственото си звукозаписно студио в Бетъни, Кънектикът, САЩ. Занимава се с дизайн и фотография.

Двамата със Сифей Уен творят под логото на „Глобъл арт ентъртейнмънт”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram