Мехмед Зейнел: Специално в сектор „Животновъдство” имаме нужда от истински пасища, за да може да се прогнозира храненето на животното и млякото, което то ще даде

„Когато говорим за пазари на продукцията на българските производители, следва да включим и функцията на външно-търговските ни аташета, които трябва да са по-активни и да търсят пазари за българския бизнес в т.ч. и за земеделските производители”, казва кандидатът за народен представител от „ДПС – Ново начало” в област Стара Загора Мехмед Зейнел.

👁️Младият мъж е познат сред земеделци и животновъди с експертизата си по различните въпроси, свързани със сектора. В продължение на 16 години работи в ДФ „Земеделие“, от които през последните 8️⃣✔️ г. заема поста Директор на областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ в Стара Загора. След като напуска системата на Държавен Фонд „Земеделие”, дава основата на нова семейна фирма в сферата на жилищното строителство, като целта му е да се създаде иновативен и достъпен метод за строителство на ниско енергийни сглобяеми къщи в пакет с възобновяеми енергоизточници. В момента управлява публично специализирано предприятие, което дава възможност за работа на хора в неравностойно положение.

🖌️През годините се е специализирал в процеса по администриране на селското стопанство. Опитът му в практиката и администрацията е безценен в това отношение. Обича предизвикателствата и затова често се захваща с каузи, които определя, че изглеждат налудничави.

🩵Въпреки промяната в курса на служебните си ангажименти, Мехмед Зейнел остава емоционално свързан със сектор „Земеделие”. Според него сдружаване без децентрализация, без активното участие на местната власт, няма как да се случи, без значение какъв закон или норматив ще бъде написан.

🎙️
🎙️
🎙️

„Считам, че специално в сектор „Животновъдство” имаме нужда от истински пасища, за да може да се прогнозира храненето на животното и млякото, което то ще даде”, казва още кандидат-депутатът от „ДПС – Ново начало”.

👉🏻
8️⃣
✅
🗳️

Повече по темата, вижте, от самия Мехмед Зейнел във видеото ⤵️

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *