Световно известен изследовател подкрепя политиките на ГЕРБ

Ds olil

Като част от събитие, включено в календара на тазгодишния Празник на розата в Казанлък, гост на града е световно известният лютиер и рицар на италианската република Гуалтиеро Николини.

Гуалтиеро Николини беседва с тримата кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ в Казанлък- Илиана Жекова, Пламен Едрев и Пламен Георгиев, като за него бе интересно да научи за постигнатото от ГЕРБ през годините, за бъдещите планове, за основните акценти в политиката. Николини пожела успех на изборите на казанлъчаните в листата на ГЕРБ и сподели колко е очарован от Града на розите и хората, които го населяват.

 Гуалтиеро Николини е и рицар на Малтийския орден. Завършва университета в Павия през 1968 г., бил учител по италиански език и история, както и история на лютиерството в продължение на много години в Международна школа по лютиерснво Антонио Страдивари в град Кремона- Италия, където е имал хиляда студенти от 59 държави. Той е провеждал конференции и симпозиуми в различни държави- Швейцария, Германия, Полша, Русия, Унгария, Испания, Китай, Сингапур, Куба, Мексико и Бразилия. Бил е президент на италианската асоциация на лютиерите Alì в продължение на 12 години и вицепрезидент на Acisa, италианската асоциация на производителите на акустични инструменти в продължение на 10 години. От 2006 г. той е президент на Anlai, националната асоциация на италианските лютиери. Издава биографии, включително тази за Джузепе Фиорини и Антонио Страдивари, и романа за Гуарниери дел Джезу „Gli arcani dell’anima“. Организирал е около тридесет национални и международни лютерски конкурса за лъкови и струнни инструменти, много концерти с много важни музиканти, включително Слава Ростропович, Закар Брон, Уто Уги и много симпозиуми, ценни лютиерски изложби. Смятан е за един от водещите експерти в историята на лютиерството.

С усмивка и пожелание за дръзновение в сложната роля на съвременен политик, италианският лютиер остана с приятни емоции от срещата с кандидатите на ГЕРБ от Казанлък за народни представители.

Подкрепете кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС на Казанлък с бюлетина 22.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram